Zielone naleśniki z fetą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem z prażonymi pestkami słonecznika

Mam nadzieje, że dobrze rozpoczęliście wiosnę. Ja otworzyłam sezon w weekend na leżaku w krakowskim Forum Przestrzenie, a teraz odliczam dni do konferencji Ciemna Strona UX, którą organizujemy jako koło naukowe ITberries w hub:raum, już 28 marca! O co chodzi? O to, że kochamy nowe technologie, a w sobotę koncentrujemy się na zagadnieniu user experience -> klik.

Dużo się dzieje, w biegu warto pamiętać o zdrowiu! Odpuść energetyki, niezliczone kubki kofeiny, przystopuj i weź głęboki oddech. Zamiast pędzić, wysiądź jeden przystanek wcześniej i przespaceruj się, by uspokoić myśli. Miej dobry plan działania, i jednocześnie nie denerwuj się, gdy coś nie pójdzie tak, jak było super perfekcyjnie zaplanowane – zachowaj balans. Pamiętaj, że z każdej sytuacji, tej najmniejszej, czy tej o wielkim znaczeniu, jest wyjście. I znajdź chwilę na przyjemności – zostawiam przepis na pyszny obiad, wpakuj do lunchbox’a jeśli się śpieszysz ;)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Zielone naleśniki z fetą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem z dodatkiem prażonych pestek słonecznika.

Co potrzebujesz?

dwa jajka

szklanka mąki pełnoziarnistej

szklanka mleka

szklanka wody – opcjonalnie

trzy garści świeżego szpinaku

trzy kopiaste łyżki mąki gryczanej

łyżka oliwy lub oleju kokosowego, ryżowego, lnianego

olej kokosowy do smażenia

Zamiast świeżego szpinaku, możesz dodać mrożony. Możesz też użyć jarmużu, bazylii. Najpierw zmiksuj szpinak z mlekiem na zieloną miksturę. Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj ponownie i najlepiej odstaw do lodówki na pół godziny. Smaż na rozgrzanym oleju kokosowym, około minuty. Farsz dowolny, ja posmarowałam fetą, posypałam podprażonym słonecznikiem, dodałam pokrojone suszone pomidory i plastry wędzonego łososia. Gdy zrobisz ich więcej w domu można je odgrzać, ale równie smacznie smakują na zimno, w przerwie na posiłek, o której też warto pamiętać.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Reklamy

Jedna myśl w temacie “Zielone naleśniki z fetą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem z prażonymi pestkami słonecznika

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s