Osteria Bellanuna w Rzeszowie

Rzeszów rozwija się w szybkim tempie, co widać jak na dłoni. Wystarczy wyjść na spacer i koniecznie trafić do restauracji Osteria Bellanuna, by oddać się przyjemności jedzenia. W karcie same pyszności, na początek gnocchi buraczane o intensywnej fuksjowej barwie (na zdjęciu) lub dwukolorowe dyniowe ravioli barwione sepią.
IMG_0177_2.jpg
Kolejnym faworytem w karcie jest polędwica podawana z puree ziemniaczanym z porem w sakiewkach z ciasta filo i karczochami, marzenie (na zdjęciu). Ta polędwica, z bydła mięsnego rasy piemontese, to podobno duma tego miejsca. Potwierdzam! Nie zapomnijcie także spróbować wina. Sprawdźcie koniecznie także idealnie przyrządzoną cielęcinę w panierce ziołowej z musztardą i arancini, czyli panierowane nadziewane kule ryżowe z dodatkiem szafranu, groszku cukrowego z chutney’em cebulowym.
IMG_0324.JPGKarta pełna włoskich specjałów i ładna prezentacja dań to zdecydowanie nie kolejna typowa „włoska knajpka”. Warto przekonać się o tym już na miejscu. To wszystko, i jeszcze więcej, w ofercie zimowej. Co będzie na wiosnę, może szparagi?
Bbbbbbb1.jpg
bez nazwyDużym plusem wystroju jest wielkie okno na kuchnię, gdzie uwija się zespół kucharzy na tle ściennych płytek z pięknym deseniem.
IMG_0325.JPG
Nie wychodź przed deserem. Na zdjęciu mus bananowy (dla mnie najlepszy byłby schłodzony), jednak na podium stoją dwa inne dzieła, suflet czekoladowy i tiramisu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s